Logo

QUIZ: How well do you know your leading ladies?

News
23 August 2017
They keep you glued to your screens every night. But how well do you know your fairer Mzansi faces? Take our quiz!
QUIZ Leading ladies

They've got style, grace and a whole lot of talent. You spend time with them almost every day and night and it can make you think you know the very well, but just how much do you know about your favourite woman faces on Mzansi Magic? Take our quiz to find out!

1. Who wrote and produced the movie Meet the Radebes?

A. Connie Ferguson

B. Sonia Mbele

C. Thishiwe Ziqubu

2. Which actress has studied in New York? 

A. Dineo Moeketsi and Thuso Mbedu

B. Chichi Letsoalo

C. All of the above

Clue: 

3. Which actress has achieved the following accolades?: E J A Loerincz Scholarship (2011), Golden Key International Honours Society Membership (2012), University Council Merit Scholarship (2012) and New York University Summer Programme Scholarship also in 2012.​

A. Thuso Mbedu

B. Unathi Msengana

C. Dineo Moeketsi

4. Who is the first African to voice a character on Walt Disney Junior's Doc McStuffins?

A. Unathi Msengana

B. Thuso Mbedu

C. No African has done that

5. Which actress created the shows Rockville, The Queen, Igazi and owns her own fragrance and body range?

A. Minnie Dlamini

B. Bonang Matheba 

C. Connie Ferguson

6. Which presenter won the SAFTA for Best Presenter this year?

A. Bonang Matheba

B. Mam' Angie

C. Thembisa Mdoda

Clue: 

7.  Which presenter, actress and model joined the SuperSport team this year and is co-host of a sports and lifestyle show on Mzansi Magic?

A. Minnie Dlamini

B. Pearl Thusi

C. Lungile Radu

8. Which celebrity is affiliated with Cell C and Revlon and appears on two channels with Friday nights named after her because of this? She is also host of the first DStv Mzansi Viewers' Choice Awards. 

A. Lalla Hirayama

B. Bonang Matheba

C. Connie Ferguson

9. Which radio personality and actress has won a SAFTA and was announced juror of the International Emmy Awards judging in the category Best Performance by an Actress?

A. Terry Pheto

B. Vatiswa Ndara 

C. Lorcia Cooper

10. Which actress, dancer and choreographer won her first dance competition at just 5 years-old and won the FNB Vita Best Female Dancer Award as a teenager? 

A. Somizi

B. Unathi Msengana

C. Lorcia Cooper 

RESULTS: 

1. B

2. C

3. A

4. A

5. C

6. C

7. A

8. B

9. B

10. C

Stay tuned to Mzansi Magic DStv channel 161 for the best in entertainment! You can also follow Mzansi Magic and join the conversation on FacebookTwitterInstagram and WeChat. Download the DStv Now app available for Apple and Android to get all your viewing magic on the go.​